Pulled Pork

Pulled Pork. Den perfekta maten om man inte har tid att laga mat, även fast det tar lång tid. Jag brukar själv tillaga den under natten. En fredag kväll åker den in i ugnen ca 23.00 och är lagom färdig tills man vaknar på morgonen. Kanon!

Du behöver en bit benfri fläskkarré. Ca 1.5-2kg

2 st gul lök

2 st röd lök

3st scharlottenlök

6 st vitlöksklyftor

1 dl mörk rom (valfritt)

2 dl barbequesås

1 nypa salt

1 nypa peppar

  • 1. Börja med att smörja en gryta som tål ugn med smör. Köttet får gärna ligga lite trångt.
  • 2. Salta och peppra köttet
  • 3. Pensla köttet med en barbequesås. Själv använder jag ofta Sweet Baby Rays´sortiment. Snåla inte.
  • 4. Dela all lök i mindre bitar. Storlek och form har egentligen ingen större betydelse. Även vitlöken delas bara i mindre bitar, jag pressar inte den.
  • 5. Häll rom över ingredienserna i grytan. Jags föredrar mörk rom. Mängd efter tycke och smak. Ca 1dl brukar vara lagom. Detta steg går bra att hoppa över om man vill
  • 6. Sätt på locket på grytan och ställ in i ugnen. Ca 110 grader och 9 timmar.
  • 7. Tag ur köttet i grytan. Låt lök och vätska vara kvar i grytan. Dra isär köttet med hjälp av två gafflar. Vill man kan man ta lite av vätskan och löken och blanda i köttet för extra saftighet
  • 8. Spara gärna annars vätskan som är i grytan och gör tex sås av det. Innehållet jag tillför varierar men det är otroligt bra smak i den redan från början. Löken kan man finfördela med stavmixer eller liknande för ännu mer smak i såsen.
  • 9. Servera gärna din pulled pork i uppvärmda pitabröd, med sallad, tomat, lök, gurka etc etc.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s