Rökt högrevsgryta

Gryta är ju gott! Idag blev det en högrevsgryta med… Det mesta. Grymma smaker!

Högreven röktes först under dryga timmen på låg temperatur tillsammans med ekflis.


Frästes sedan på i gjutjärnspannan tillsammans med olivolja, varmrökt sidfläsk och färska örter.


Allt eftersom adderades paprikapulver, chilipulver, torkad anchochili, cayennepeppar, salt och peppar. Lite buljong.
Därefter åkte två flasköl i tillsammans med ett par burkar körsbärstomater och en burk krossade tomater. Ett par skedar honung.
Ett gäng vitlöksklyftor, röd paprika, morötter, röd och gul lök.
Totalt puttrade köttet / grytan under nästan 4h på grillen. Grymt!

Serverat med creme fraiche och alldeles för många skivor franskbröd, saltat smör och lagrad prästost. Höst någon?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s