Fläskkarré med färskpotatis

Grillad fläskkarré med färskpotatis. Köttet endast rubbat med Blackwood Burger Rub från Widowmakers för att sedan grillas direkt över het glöd.Karré som är lite utskälld och bespottad men som kan bli så galet bra. Avtagen på ca 63 grader.Färskpotatis som förkokts till halvfärdiga för att sedan läggas i en folieform tillsammans med olivolja, lite smör,…

Helgrillad fläskfilé med parmesansås

Helt färdig efter att ha målat hela dagen. All respekt till er målare där ute. Hur pallar ni?Dessutom planterat lite i de fina krukorna….. Nåja. Då passade detta bra. Helgrillad fläskfilé med friterade pommes, sallad, sparris, padrones, tomat och Jusreskogs parmesansås. Färsk, grillad majs som penslats med smör, en chili/woksås, vitlök, salt och örter. Gått…

Tunnbrödsrulle med färskkorv

Tunnbrödsrulle my way – inte traditionellt tunnbröd utan mer åt naanhållet (?) Ajvar relish i botten, finbladig sallad, hemmagjord potatismos med massa grädde och smör, lite olika sorters färsskorv som slantades upp, grillad vitlök och rödlök, saltgurka, bladpersilja och en stor kladd räksallad. Knyckla ihop. Skyffla in! Förbaskat gott! Har tyvärr tappat exakt innehåll på…

Varmrökt lax med ugnsrostad potatis och grönsaker

Varmrökt lax med ugnsrostad potatis, vitlöksklyftor, fänkål, palsternacka och morot. En chimichurri-aktig röra med bladpersilja, basilika, chiliflakes, chilihonung från Simonsens Farm, olivolja och lite vitvinsvinäger. Laxen kryddad med en gammal, gammal krydda jag hittade i lådan från Bbqmonster som är riktigt bra. Lax & feta fiskar. Avtagen på ca 50 grader och fick en kyss…

Räksoppa

Räksoppa med egenkokt fond som bas. Det tillsattes ett par dl vitt vin, en deciliter rom, ett paket mjukost smaksatt med kräftor och räkor, lite hummerfond, dill, typ 7,5dl grädde och lite mjölk. Redde upp konsistensen lite på slutet. Creme fraiche, räkor och lite dill på toppen. Salt och peppar såklart. Lite ugnsrostat bröd med…

Grillad ryggbiff med picklad sallad

Grillad ryggbiff med picklad sallad a la Balkan innehållandes vitkål, morötter, paprika, gurka, lök och gröna tomater. (ej egengjord denna gång) ugnstekt potatis och en tryffelaioli.Ett par högrevsskivor fick åka med. Skönt med en släpbar grill. Inget tak ännu över grillarna och när man konstaterar att regnet öööööser ner blir man ju lite deppig. Då…

Pulled pork burger

Pulled pork burger – Briochebröd med jalapeñomajonnäs, finbladig sallad och saltgurka. En massa pulled pork och sedan en slev cream corn med grädde, färska hackade örter, vitlök, röd chili, salt, peppar och riven parmesan. Lite picklad röd och silverlök samt jalapeños. Bra kalasmat när det är typ 100 grader varmt ute! Under dagen åkte ett…

Färskpotatisknyten med ädelost och solrosfrön

Potatisknyten eller vad man kallar det. Ännu en campingklassiker.. Kokt färskpotatis, salt, Piggy Pork Rub från Mugwort, hackad gräslök, rödlök, ädelost och rostade solrosfrön. Allt blandas på ett par ark aluminiumfolie och sedan på grillen. Efter att bilden togs åkte en klick smör i med. Här funkar det med både indirekt och direkt värme om…

Baconlindade och ostfyllda champinjoner och spetspaprikor

Champinjoner och små spetspaprikor som fylls med ädelost alternativt färskost. I detta fallet en färskost smaksatt med vitlök och örter. Ta av ”foten” på champinjonerna och fyll med så mycket ost det går. Man kan såklart blanda i allt möjligt och rödlök och persilja är gott, men denna gång blev det så enkelt som möjligt….