Frukostbullar

Min fru måste vara väldigt glad att vi nu faktiskt är gifta. Jag menar. Jag är både lång, stilig, snygg, vältränad som få, tycker det är kul att laga mat och dessutom jävligt ödmjuk. O nu har han banne mig börjat baka med. Jag måste ju vara världens kap! Ivf om det är en hemmafru man söker..haha. Nåja. Frukostbullarna blev magiska ivf!

Receptet som användes. Full cred till jennysmatblogg.se där jag hittade receptet som jag egentligen bara bytte toppingen på. 

Det här behöver du :

50 gram jäst
6 dl ljummet vatten
2 tsk salt
2 msk olivolja
9- 12 dl vetemjöl Manitoba Cream

Garnering : Vatten , ägg, vallmo och sesamfrö

Gör så här :
Smula jästen i en bunke, och lös den med lite vatten.När jästen har blandat sig helt så häll du i resten av vattnet. Rör ner saltet , olivoljan och vänd ner mjölet pö om pö medan du arbetar degen.Använd så mycket mjöl tills degen släpper från bakbunkens kanter. Låt jäsa i cirka 60 minuter Baka sedan ut till runda bröd, använd vid behöv lite mjöl när du bakar ut, lägg på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ytterliga 30 minuter.
Innan de ska in i ugnen – pensla bullarna med ägg blandat med lite vatten och sedan sesam och vallmofrön på. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s