Mest som en minnesanteckning för mig själv, men här kommer receptet på glassen igen. En glass som Leo tjatar om hur god den var typ varje dag..
Hittade ju en del andra recept här på ”bloggen” så några till kan det väl bli..
Ingredienser:
5dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk (396-400g) 1st påse turkisk peppar eller något annat smaskigt.
Vispa grädden ”luftigt”. Varken för hårt eller rinnigt.
Häll i den kondenserade mjölken. (denna burk med mjölk brukar finnas vid baktillbehören i affären. En konservburk typ)
Krossa den turkiska väl med en stavmixer eller liknande. Häll i och blanda väl.
Häll över i en burk och in i frysen. Avnjut när det är genomfruset.
Gör inte bort sig om man låter den stå framme ett par minuter innan man äter. Fantastiskt gott!
Denna versionen är med krossad turkisk peppar:
Och denna version var med krossad Daim:
Välj vad du själv tycker om.