Cornflakeskyckling

Jag vet jag vet jag vet. Det var längesedan. Igen. Jag har ingen bra bortförklaring för att jag inte skrivit något heller. Mitt liv har ju inte varit helt händelselöst och någon god matbit har det väl blivit, men inga inlägg. För dåligt jag vet.

Men men, idag kommer ett litet tips på en maträtt som på bild egentligen ser jäkligt äcklig ut, men som var fantastiskt gott. Själva ”receptet” i sig har jag hämtat inspiration till från diverse internetsidor, men som vanligt öser jag på lite extra.

Nåväl, cornflakeskyckling med ugnstekt potatis och ostsås. Krispigt och gott! Just like i like it!

För typ fyra pers:

4st kycklingfiléer
100gr margarin
3dl cornflakes
2-3dl riven ost
Salt
Peppar
Dragon
12-15 medelstora potatisar
Ostsås på påse.:) spetsas med riven ost, dragon eller kryddor efter smak

Börja med att skala och fixa potatisen. Jag valde att göra dem som klyftpotatis. Tar ju en stund i ugnen.

Kycklingen då?

Krydda först kycklingen med lite salt och peppar. Gärna vitlökssalt och vitlökspeppar 😉
Smält margarinet i en kastrull, krossa cornflakesen till mindre bitar och häll i kastrullen tillsammans med osten och kryddorna. Bred sedan på blandningen på kycklingfiléerna som du lagt i en ugnsfast form. Klart!

Så här oaptitligt kan det se ut:

image

In i ugnen i 20-30 minuter tillsammans med potatisen. Sen är det klart! Kycklingen skall ju givetvis vara helt genomstekt och ”paneringen” härligt knaprig!

Ostsåsen kokar du enligt anvisningen på påsen, för att när den är färdig hälla i ytterligare lite ost. Jag hade även i parmesankrydda, dragon och vitlök. Blev kanon.

image

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s