Friterad Camembert

Förmodligen min favoritefterrätt. Jag är ju inte så hemskt förtjust i kakor, glass och annat när det kommer till efterrätt. Som jag brukar säga. Jag beställer hellre en förrätt till efterrätt. Typ.

 

Det här gillar jag dock. Friterad camembert med rårörda lingon.

Detta behöver du:

Camembert
Vatten
Mjöl
1 Ägg
Ströbröd

Lingon. Gärna färska men frysta går bra det med.
Strösocker.  Ca 1-2 dl till 225g
Färsk Persilja

  • 1. Dela osten i mindre portionsbitar
  • 2. Fukta osten lätt med vatten.
  • 3. Vänd ostbitarna i mjöl på en tallrik
  • 4. Vispa upp ägget på en tallrik. Vänd osten i ägget så att det täcker hela.
  • 5. Häll upp ströbröd på en tallrik. Vänd osten i ströbrödet och var väldigt noga med att det verkligen täcker hela osten. Skulle det på något ställe inte riktigt fastna tar du lite mer ägg och sedan mer ströbröd igen. Täcker inte ströbrödet hela osten så rinner osten ut i fritösen.
  • 6. Förbered de rårörda lingonen. Ansa dom ordentligt och skölj dem. Häll över strösocker. Mängden varierar något men en bra tumregel är att när det slutar ”knastra” om lingonen så brukar det bli bra
  • 7. Fritera osten snabbt i en fritös på hög värme. Håll lite koll på dem då det går ganska fort.
  • 8. Fritera persiljan snabbt så den blir krispig.
  • 9. Servera!

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s