Sparris och champinjonsoppa

 

Ett knippe färsk, grön sparris
Champinjoner
2st charlottenlökar
1st stor vitlöksklyfta
1st grönsaksbuljongstärning
Salt
Svartpeppar
Vitpeppar
Ca 3 dl grädde

Finhacka löken, vitlök och dela champinjoner och sparris till mindre bitar. Spara topparna på sparrisen till slutet.

Fräs allt med smör i en kastrull utan att det tar färg. Slå på ca 8dl vatten. Lägg i buljongtärningen. Låt sjuda ca 10 minuter.

Häll i grädden och låt sjuda ytterligare 5 minuter.

Mixa soppan slät i mixer.

Tillbaka i kastrullen, lägg i topparna från sparrisen och låt sjuda ett par minuter. Under tiden kan du passa på att reda soppan med Maizena om du vill ha den lite tjockare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s