Burger frenzy

on

Burger Sunday – The way I like it. Nu kliver jag på några tår tror jag. Men grillat för mig är något som faktiskt smakar just grillat. Jag är lite allergisk mot att trycka ut en bit färs på en stekhäll och stekgrilla den i 3 minuter. Blir ju saftigt och gott med tanke på fett osv men det gör jag lika gärna på stekjärnet i köket. Här har burgarna först gått indirekt med rökchunks av körsbär och mesquite. Sedan snabbt på för ytan och sedan ost på och indirekt igen. Här snackar vi smak. Baconet ser ”bränt” ut men det är det faktiskt inte. Vet inte vad man ska kalla det men karamelliserad bacon kanske? Den är alltså penslad med en röra med bla honung, chili, rörsocker, vitlök och en stark chilisås. Får sedan gå indirekt på grillen. Nästan konstig konsistens med en krispig utsida och ett mjukt inre. Salt, sött och starkt på en gång. Gott! Annars är det briochebröd, hamburgerdressing, sallad, aioli, tomat, burgaren med cheddarost, bacon och picklad lök och chili. Serverat med köbepotatis och lökringar. Och så lite aioli till.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s