Helgrillad Oxfilé 

on

​Årets bästa grillning! Konstigt nog dessutom den första. Varit krasslig i veckor nu och inte riktigt orkat. Nåväl. Marinerad oxfilé. Vilket jag inte brukar göra med kött av denna kvalisort men så blev det denna gång. En örtinspirerad marinad med lite hetta från bla Sriracha och vitlök. Sedan rubbad med persilja och blandade franska örter. Grillad indirekt till ca 53 grader och sedan körd direkt för lite yta. Familjevänligt! Serverat med smördegsbakelse fylld med kryddig potatispuré, en röra med stekt korvkrisp, inlagda smålökar och cheddarost. Reducerad portvinssås och lite sallad, tomat och gurka. Och så givetvis ett riktigt hett vitlöks och persiljesmör. Gott!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s