Ost & Baconburgare med tryffelmajonnäs och karamelliserad lök

Dottern har tjatat om hemmagjorda hamburgare sedan ett antal dagar tillbaka. Så. Sagt och gjort.

Första tanken var att göra något groteskt och smått vulgärt men det övergick sedan till planen att göra en plain and simple ost och baconburgare. I tanken iaf. Det råkade nog bli ett mellanting.

Högrev maldes på grövsta hålskivan två gånger och kryddades sedan endast med salt.

Kidsens version var 2x80grams patty med två skivor cheddarost. Rostat briochebröd, ketchup, sallad, tomat och rostad lök. Bacon såklart. Dom var nöjda.

Den mer vuxna versionen blev rostat briochebröd med en tryffelmajonäs i botten, röd och grön sallad, skivad gul lök, två skivor tomat, 2×80 grams patty med en skiva chiliost samt en skiva cheddarost på varje, yellow mustard, saltgurka, karamelliserad gullök och bacon. Och så lite mer tryffelmajonäs i locket.
Ser inte särskilt aptitligt ut kanske men blev grymt gott. Och ja. Den gick faktiskt att äta med händerna.

Denna typ av lök gillar jag. Gul eller röd lök, öl, vatten, rårörsocker (ja jag gillar det även fast löken blir söt i sig själv) rödvinsvinäger, salt och peppar. Höftar hej vilt. Denna gång öste jag i lite chilihonung från Simonsens Farm dessutom för lite extra sötma och hetta. Låt koka mjuk.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s