Grillade Kycklingvingar

I mitt fall tillagade jag kycklingvingarna indirekt på grillen. Temperatur ca 180—200 grader. Rök tillsatt i form av flis från körsbär och rökpellets från Traeger med inslag av rosmarin och andra örter.

Ena halvan av vingarna kryddades med Kansas City´s Cowtown All-purpose Barbeque seasoning och penslades sedan med Sweet & Sticky från Mugwort BBQ. Andra halvan rubbades med Blacka Sniper No.3 från Lagritos och penslades sedan med Fiery Buffalo från Meat Lust.

Tillagades till en innertemp av ca 80 grader men framförallt tills skinnet blev sådär härligt krispigt.

Serverades med hemmagjorda pommes , grillad citron, sallad samt en grym dijondressing som passade utmärkt till.

När jag friterar pommes köper jag normalt bakpotatis som jag skär till stavar. Kokar dem till nästan färdigt tillsammans med mycket salt och en skvätt ättikssprit för att att sedan fritera i tre omgångar. Först 2x 170 grader tills nästan färdigt och sedan 190 grader för sista crunchen.

Dressingen passade förbaskat bra till. Istället för en srirachaversion det ofta blir använde jag min nya favoritsenap från Edmon Fallet, Moutarde verte a Léstragon. (Tack Clas för tipset) Kortfattat en dijonsenap smaksatt med dragon. Otroligt god! Finns att köpa på BBQLovers gårdsbutik i Varalöv utanför Ängelholm.

Creme fraiche, japansk majonnäs från Kewpie, en liten skvätt grädde för lösare konsistens, salt, peppar och dijonsenapen. Lite hackad gräslök och persilja.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s