Ett litet test idag. Lunchpizza på glutenfritt mjöl. Ska inte vara helt enkelt att få till tydligen. Eller?
Vi har inte några problem med glutenintolerans här hemma men många andra kämpar ju med det. Och kan ju vara kul att få bjuda även på glutenfri pizza om det skulle vara så.

Min version ser ut som följer. Något mer mjöl än vad jag normalt använder men här tyckte jag att jag fick en struktur och känsla som fungerade.
Blanda ihop alla ingredienser och knåda minst tio minuter i maskin.
Skulle säga att detta räcker till fyra små till mellanstora pizzor.
15 g färsk jäst
3 dl ljummet vatten
2 tsk strösocker
1 tsk salt
2 msk rapsolja
7 dl Caputo Glutenfritt mjöl

Denna version ser jag verkligen som en ”snabbdeg”. Ingen kalljäsning osv utan denna fick bara jäsa i bunken under ca 2 timmar på bänken.
Kan bara konstatera att strukturen inte alls är ”elastisk” utan degen trycktes mer ut på bänken än bakades ut. Funkade faktiskt ganska bra ändå och inga problem att få av pizzorna från spaden. Resultatet mycket bättre än väntat oavsett.

Pizzorna i sig blev en klassisk ”Vesuvio” och en version med mozzarella, vitlöksklyftor och salladslök.
Hej! Dina glutenfria pizzor ser helt otroliga ut! Jag tycker det ser ut som att du gräddat dem på grillen, stämmer det? Annars skulle jag gärna vilja ha gradantal, var i ugnen och hur länge du gräddade, tack! Vill ju verkligen lyckas lika bra som du.😊/Susanne
Hej Susanne! Tack så mycket!
Jag har en gasoldriven pizzaugn som jag använder för mina pizzor så har tyvärr ingen vidare input gällande vanlig ugn. Så varmt som möjligt skulle jag säga och gärna med ett stål under. 😀