Asiatisk råbiff med wasabimajonnäs och gravad äggula

Nyårsmenyn blev en trerätters med lite asiatiska inslag rakt igenom.

Förätten är en råbiff gjord av finhackad oxfilé på ett friterat rispapper.

Gjorde en liten ”marinad” med japansk soja, risvinäger, honung, khmerpeppar, finhackad chilli och söt thaibasilika. Detta fick stå och dra någon liten timme för att sedan sila bort vätskan då jag inte ville att det skulle ta över köttet för mycket.

Oxfilén finhackades med kniv och ovan nämnda saker blandades i tillsammans med lite mer peppar samt liiite olivolja.
Formade rejäla biffar på ca 100 gram där kanterna sedan rullades i rostade sesamfrö.

Rispapper friterades och bildade basen. Råbiffen på tillsammans med inlagd ingefära, friterad purjolök samt en sojagravad äggula.

En hemslagen wasabimajonnäs med wasabiärtor för lite extra crunch. Smörstekta ”crab mushrooms” och lite salladslök.

Saké satte pricken lite över i:et som man brukar säga. Är faktiskt väldigt nöjd med hur detta blev.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s