Helgrillad oxfilé med asiatisk touch

Helgrillad oxfilé med touch av asien serverat med potatisbakelse, vannameiräkor och hemslagen bearnaisesås.

Jag ville göra en ganska traditionell nyårsrätt men ändå med inslag från det asiatiska köket.

Oxfilén marinerades över natten i olja, vatten, röd chili, salt, peppar, lite kinesisk soja, söt thai basilika, persilja och vitlök. Mycket vitlök.
Helgrillades indirekt på ca 150 grader till en innertemp av 51 grader tillsammans med lite rökpellets. Därefter lång vila för att sedan skäras upp i lämpliga bitar och bränna yta på gjutjärnet. Magiskt mört och fint.

Potatisbakelse med grädde, ägg, vitlök, söt thai basilika och riven parmesanost.

Vannameiräkor marinades med lite koriander, chili, salt och khmerpeppar och grillades.

En hemslagen bearnaisesås med vinägerinlagd dragon, färsk dragon, persilja, svartpepparkorn, schalottenlök och lite chili. Salt och peppar.

Pigwingstomater vilket som kanske bekant innebär kvisttomater som ligger i ett oljebad med balsamvinäger, vitlök, salt och peppar. Indirekt på grill eller i ugn tills konsistensen är mjuk och fin.

Lite grönsallad i botten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s