Fick bakat några baguetter idag med vitlök och örter. Testade ett mjöl från Ramlösa kvarn jag inte använt tidigare men vanligt vetemjöl special fungerar såklart utmärkt.

Jag gräddade bröden i min pizzaugn men vanlig ugn går ypperligt.

3-4st baguetter
25 gram jäst
5 dl fingervarmt vatten
2 tsk salt
2 tsk socker
2 matskedar rapsolja
11 dl vetemjöl
Vitlökspulver
Torkad Oregano
Torkad Basilika

– Starta ugnen på 275 grader
– Blanda ut jästen i en del av vattnet och därefter resterande ingredienser med det sista av vattnet.
– Bearbeta degen i maskin ca 10 minuter (handknådning går såklart bra med)
– Låt jäsa övertäckt i ca 25 minuter.
– Dela upp degen i mindre bitar och forma till baguetteform.
– Låt jäsa i ytterligare 15 minuter.
– Pensla med lite vatten och skär eventuellt något snyggt mönster med rakblad eller vass kniv.
– In i ugnen ca 10-12minuter eller tills du är nöjd med färg.
Om du är osäker om brödet är klart, mät temperaturen på det. Det bör vara ca 96-98 grader när det är färdiggräddat.

Tips! Man kan sätta en ugnsplåt med vatten i botten av ugnen under gräddning för en fuktigare miljö och vill man ha en ännu krispigare yta så kan man spraya brödet med jämna mellanrum under gräddningen med vatten.

