Pulled ribs and rooster sandwich

Macka. Jag gillar macka.

Det blev en form av ”pulled ribs & rooster sandwich”.
Och vad tusan innebär det där. Jo…

Jag hittade ett par kamben och en ungtupp i frysen. Synd att det ska ligga där alldeles för länge såklart. Kambenen ersatte bacon som de flesta kanske använt till detta.

Jag bakade några baguetter med vitlök och örter i min Ooni Koda 16, körde kambenen enligt typ 3-2-1 metoden på Kamado Joe junior och ungtuppen på Joetisserie/Rottisseri på Big Joe.
Kambenen rubbades med Bad Ass Pork Boost från Big Swede och tuppen fick en släng av Blacka Sniper No 3 från Lagrito’s. Bra grejor!

Kambenen fick först ekrök under ca 3h för att sedan få gå i folie med päronjuice i ca 2,5h. Efter att ha öppnat upp foliepaketet konstaterade jag att ingen ytterligare yta behövdes för mitt ändamål så sista steget med glaze hoppades över.
Ungtuppen snurrade över kolet med lite tillsatt ekflis och plockades av när innertemp i filéerna låg på ca 70 grader. (ca 80 i benen)

I botten på baguetten blev det en asiatisk majonnäs, sallad, tomat och cheddarost från Väddö. Därefter tuppkött, skivad saltgurka och sedan pulled ribs (har alltså tagit bort benen från kambenen), bladpersilja, syltad rödlök och jalapeños från Lagrito’s. Lite vitlöksdressing och senap på toppen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s