Recept: Pitabröd

50 g (1 pkt) färskjäst

5dl vatten

13 gram salt (ca 2tsk)

720 gram vetemjöl special (ca 12dl) Manitoba Cream eller liknande fungerar ypperligt det med.

  • Finfördela jästen och blanda ut med vattnet (37grader/fingervarmt)
  • Tillsätt salt och mjöl – Knåda till en smidig och elastisk deg.
  • Dela degen i 10 lika stora delar och bolla. Låt jäsa i ca 15 minuter under handduk eller form med plastfolie över.
  • Kavla ut till lagom storlek/tjocklek. Ca 14-16cm i diameter.
  • Lägg bröden glest på plåten och här kan de med fördel vila en kvart innan det är dags att baka i 230°C tills de har fått lite färg och blåst upp, ca 10 minuter. Alternativt grädda på låg till medellåg temperatur i pizzaugn.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s