Vulkanpizza

Denna lite udda pizza var ju riktigt trevlig. ”Uppfanns” väl för några år sedan på Gul&Blå pizzeria. Var ju tvungen att testa.

Degen är en traditionell deg som sattes kvällen innan, jäste på bänken i bunken rumstemperatur över natten. Åkte in i kylen tidig morgon och togs sedan fram ca 3h innan utbak. 2h innan utbak bollades dem. Det blev en luddig förklaring men ni förstår förhoppningsvis.

* 595 gram Tipo00 mjöl

* 386 ml vatten

* 17,8 gram salt

* 2 gram färskjäst (något mer än jag brukar. 1-1.2gram normalt men detta blev bra.

Baka ut degen. Gör en ring med tomatsås och riven ost. Topping enligt önskemål.

Skär tre snitt i centrumdelen. Vik över degflikarna och tryck till under pizzan.

Grädda som vanligt men förvänta dig lite teknik för att få en rund form om du bara använder pizzaspade. Ett tips kan kanske vara att göra den på ett bakplåtspapper som tar bort efter en kort tids gräddning.

Det blev två versioner. En variant av Vesuvio med pommes, gurka och tomat…

Samt den mer ”avancerade” versionen. Åtminstone när det kommer till att försöka förklara innehållet.
Tomatsås och riven cheddarost i hela. Sedan sex olika kombinationer av toppings.

* Räkor, jalapeñomjukost och vitlöksklyftor

* Mozzarella, rödlök och rökt skinka

* Salami och mozzarella

* Ajvar relish, kebabkött, fefferoni och rödlök

* Entrecote, mozzarella och bearnaisesås

* Entrecote, vitlöksklyftor, rödlök och bearnaisesås

I mitten en kålsallad med rödkål, grönkål och finstrimlade morötter. Lite strimlad rödlök och fefferoni. Skivad tomat och gurka och så lite friterade pommes. Vitlöksdressing på toppen sedan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s