Pulled ribs sandwich med pommes och fefferoni.

Kan vara en av de fulare mackorna jag gjort men låt er inte luras. Smaken var brutal. Mycket nöjd.


Spareribs som gjordes ”fall of the bone/pulled” under typ 7h på grillen tillsammans med lite körsbärsrök.
Ett par dagar innan tillagning så förbereddes köttet genom att ”membranet” på ribsens baksida revs av och köttet kryddades med en härlig blandning av Adams Rib Rub för mörhet, Big Swedes Bad Ass Beef Boost och lite White Ligtning Double Garlic Butter från Boars Night Out.

Köttet gick indirekt på ca 80-100 grader under ca 4h innan de lades i en ugnsform tillsammans med lite päronsaft. Aluminiumfolie över. Tillbaka på grillen.

Fick sedan ligga där någon timme till tills köttet mer eller mindre trillade av benen.

En baguette smörstektes för att sedan få ett rejält lager med hemslagen majonnäs. Salladsblad.
Därefter picklad rödkål, morot och grönkål. Kött.
Sedan en stekt röra med röd och grön paprika, champinjoner, vitlök och rödlök. Några skivor saltgurka och sedan två skopor egengjord ostsås med präst och cheddarost på toppen. Tänkte haft lite bbqsås men det behövdes inte.
Ja. Ibland räcker det med en macka till middag

