Rabarberchutney

Rabarberchutney. Ett av mina favorittillbehör till grillat kött. Allra helst fläsk och kyckling.

Denna gång lite åt det syrliga hållet vilket blev grymt gott!
Perfekt när man har gott om rabarber i trädgården.

Detta recept ger ca 1,3l chutney.

1100gram rabarber
4msk Ättiksprit 12%
2dl vatten
2tsk ingefära
2msk curry
1 rödlök
15st torkade aprikoser
1/2 färsk röd chili (eller efter smak)
3dl strösocker
3dl rårörsocker
2tsk peppar
2tsk salt
1/2dl smultron (kan uteslutas – råkade hitta lite vildvuxna i trädgården)


Börja med att ”skala” rabarberna med en skalkniv. Alltså det yttre lite hårdare. Dela i bitar om 1-2cm.
Finhacka rödlök, aprikos och chili.

Ös ner rabarber, vatten, ättika och rödlök i en panna.
Koka upp och låt sjuda på medelvärme under ca 10 minuter.
Ös i resten av ingredienserna och låt därefter koka ihop under ca 30-45 minuter beroende på hur hårda rabarberna är. Rör regelbundet.
När chutneyn är sådär krämig och fin börjar den bli klar.
Önskas mindre syra tillsätt mer socker och eventuellt håll igen på ättikan och smaka av med mer salt och peppar om det behövs på slutet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s