Rökt och konfiterad griskind från iberiqogris

Vi träffades några goda grillvänner för en tid sedan och spenderade dag och kväll i ett tält med mat av absolut världsklass. Ett av mina bidrag: Rökt och konfiterad griskind från iberiqogris.

Griskind. En ny detalj för mig att tillaga faktiskt och det blev helt enkelt suveränt. Kommentarer som att det var det bästa kött folk ätit och att det var det bästa från dagen värmer såklart.

2kg griskinder putsades och rensades från hinnor och annat. Lades därefter i en saltlag/brine med 10% salt, färsk citron, mynta, gräslök och timjan. Lite chiliflakes och blandad peppar. Även en skvätt Boars Night Out White Ligtning Garlic Rub.
Fick ligga i detta över natten.

Väl på plats åkte köttet in i röken under 1,5-2h på ca 80-90 grader. Fick lite mer rubb på sig såklart.

Under tiden gjordes en form i ordning med 70% rapsolja och 30% olivolja. Några klickar vanligt smör och några rejäla skopor gåsfett. I detta lades gul lök och återigen färsk gräslök, mynta och timjan i tillsammans med ytterligare krydda.
Ner med köttet i oljan och in i grillen på indirekt värme. Ca 125 grader med lite rökträ. Efter ca 3h var köttet sådär helt perfekt.

Togs upp därefter upp ur oljan och fick lite yta över öppen eld.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s