Iberiqo Rib Fingers med Bbq Beans

Ett av mina bidrag under gårdagens grillträff. Iberiqo rib fingers med bbq beans. Fantastiskt gott!

Köttet är helt enkelt urbenade revben från iberiqogris. Alltså bara köttet kvar i remsor. Perfekt för den som inte gillar att gnaga på ben.
Kryddades bara med Boars Night Out White Ligtning Garlic Rub och grillades direkt över het glöd.

Nackdelen som jag ser det är att ”membranet” på köttets baksida verkade sitta kvar på en del bitar så man var tvungen att bränna på dom ganska bra. Risken är annars att dom blir sega och svåra att tugga.

Bbq Beans är ett grymt bra tillbehör. I detta fallet rökte jag ett par röda paprikor, gul lök, röd chili och en fläsksida till nästan pulled. Detta skars sedan ner i en gryta tillsammans med några burkar vita bönor i tomatsås, kidneybönor och svarta bönor.
Övriga ingredienser som blandades i var en flaska bbqsås, en burk San Marzanotomater, rörsocker, chiliolja, majs, en bbqkrydda som heter Kansas City All Purpose Bbq Rub från Stockyard och en del salt och peppar.

Blev uppskattat och den rejäla grytan tog banne mig nästan slut trots att det kändes som att man gjorde mat till ett helt kompani.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s