
Blev lite skaldjur igår. Jag gratinerade havskräftor med bland annat black garlic och parmesanost och rökte lite räkor. Otroligt gott även fast färgen är lite speciell på havskräftorna.
Klyv havskräftorna på mitten. Rensa dem på saker du eventuellt inte gillar. Bred på en grym blandning med: (mängder grovt uppskattat och samtliga ingredienser blandas väl)
150 gram riktigt smör
6-8 klyftor black garlic
0.5 liten ”kruka” gladpersilja som finhackas
125 gram riven parmesanost
Salt
Peppar
Toppa med lite mer parmesan och tillaga indirekt på grillen på 200 grader i ca 15 minuter eller tills de fått fin färg.

Gällande Black Garlic hittar man det i lokala deli-affären eller välsorterade vanliga mataffärer. Det är alltså en svart, fermenterad vitlök som blir väldigt söt och lakritsaktig i smaken.
Just denna gång använde jag en ”picklad/inlagd” version men vanligt är grym den med.
Vill man ha en lite mjukare konsistens på röran låt smöret stå framme i rumstemperatur alt. välj något bordsmargarin du tycker om.
