Pizza bianco med räkor, creme fraiche och rom.

Pizza Bianco med räkor, rom och vispad creme fraiche. En färskost i botten tillsammans med riven prästost och smulad ädelost. Toppad med lite krasse.

Degen gjort med Tipo00 mjöl och ett sikte på ca 65% vattenhalt/hydration men det kändes lite klibbigare än så. Beror förmodligen på mjölsort men brutalt bra slutresultat.

8 pizzor a ca 250 gram.

1240 gram mjöl
810 ml vatten
40 gram salt
3 gram jäst.

Satte degen ca 10.00 och sedan fick den jäsa på bänken i bunke. Bollades ca kl 15.00 och fick jäsa någon timme till I mindre bunkar.
Mycket lättarbetad och fin!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s