Grillad Porchetta på fläsksida

on

Magiskt bra. Köttet behövde ingen kniv för att delas på tallriken.
Serverat med ugnsstekt färskpotatis som köptes på en gårdsbutik på vägen hem från utflykt tillsammans med ostronskivling, aubergine och sparris. Ruccola och machesallad med lite balsamico och salt. Och så rabarberchutney såklart. Så gott.

Fläsksida som först delas på hälften nääästan rakt igenom. Som en stor fjärilskotlett i princip och jag väljer att inte ha någon svål kvar. Putsa bort eventuellt överflöd av fett och annat.
En dijonsenap med dragon penslas på köttet och färska örter i form av gräslök, timjan och rosmarin fördelas över köttet tillsammans med black garlic och bitar av parmesanost och ostronskivling. Svampen stektes först med lite klarifierat smör för att bli av med en del vätska.
Rulla ihop köttet och bind ihop med steksnöre.
På utsidan blir det ett lager av den grymma Parsaillade (med bland annat vitlök, örter och salt) från Borgeby Kryddgård tillsammans med några rosmarinkvistar.

Målbilden var en grilltemp på ca 150 grader och rotisseri på gasolgrillen. Tidsåtgång ca drygt 3,5h tills jag nådde en innertemp av ca 92 grader efter vila. De tre mittersta brännarna igång på mellanvärme medans de yttre är helt avstängda.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s