Rökt brieost med nötter, granatäpple och fikon

on

Jag är ingen fantast av efterrätt så brukar helt enkelt inte göra det men det här är gott.

Glass till kidsen och lite lättrökt / grillad brieost till oss ”äldre”.

En hel brieost som fick ligga och mysa lite i grillen på 110-120 grader under ca 45 minuter. Den skall bli mjuk!

Under tiden så hettades en stekpanna upp i köket med klarifierat smör. En påse nötmix kastades i med mandel, valnötter och cashewnötter.
Lät de få lite färg och bli varma för att sedan hälla över ganska gott om lönnsirap. Sänk värmen något och låt puttra tillsammans med ganska rikligt med havssalt.

Framåt slutet öser man i lite tranbär som får steka med och bli varma.

Lägg brieosten på ett fat, häll över blandningen med nötter och tranbär. Dekorera med färsk granatäpple och färska fikon.
Häll över mer lönnsirap.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s