Pork Belly Burnt Ends

on

Här ett riktigt gott tilltugg! Kuber av fläsksida mer eller mindre som kallas burnt ends.
I mitt fall har jag använt mig av ca 1kg fläsksida där svålen trimmats bort och även det tjockaste av fettet på köttets ”ovansida”. Delade sedan i ca 4×4 cm stora kuber.

Rubbade upp köttet med Julkrydda från Matmakarna i Kävlinge som är riktigt trevlig.
Lät köttet ligga och vila över natten i kylen.
Denna fläsksida var helt naturell. Alltså inte rimmad och då är kryddorna lite extra viktiga.

Grillen startades upp till 110 graders indirekt grillning. Rökflis av bok tillsammans med pellets från Broil King tillsatte extra smak.
Kuberna lades direkt på gallret och fick ligga så under nästan 4h. Vände dom vid ett par tillfällen för att få så jämn tillagning som möjligt.

Efter detta åkte köttet ner i en folieform och en ”Cherry & Cola” bbqsås från Poppamies fick täcka köttet. Rörsocker ströddes över köttet och det hela blandades runt.
På toppen några klickar smör.
Tillbaka på grillen en timme eller två till för fin karamellisering och smak.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s