Ramen med grillad Porchetta

Ramen med rottiseriegrillad porchetta / fläsksida.

När man gör ramen pratas det om att man gör en buljong och tare. Alltså smaksättning. Jag gör alltid en enklare version. Jag kokar ett riktigt långkok med det jag tycker verkar gott och låter det reducera och dra ur fett och smak ut råvaror. That’s it.

Så, igår morse vid niotiden kokade jag upp en kastrull med vatten och la i en rejäl bit rökt svål som blev över från julskinkan i vintras och legat i frysen sedan dess. Ett par hundra gram av mitt egenrökta bacon, salladslök, hackad vitlök, chili, japansk soja, ett par skedar nöttalg, köttbuljong, champinjoner och ett par klyftor black garlic.
Detta fick sedan stå och puttra på spisen hela dagen. Reducera. Spädde den ett par ggr dock efterhand som vätska försvann. Mycket mustig och fin blev den.

Under tiden som jag sen placerade ut rostig metall i naturen så fick en bit fläsksida rotera på rottiseriet på min Big Joe. Allt som allt ungefär 3h på ca 110-130 grader tills innertemp av 93 grader uppnåddes.
Köttet enkelt kryddat med ramslök och Crazy Good Butter Garlic Rub från Burgerstore.

Serverat i skål med äggnudlar, pak choi, kokta morötter, champinjoner, edamebönor, röd chili, salladslök, lime och vita och svarta rostade sesamfrö. Ett kokt ägg som tyvärr koktes lite länge.

Till förrätt picklades lite strimlad kål och rödbeta som serverades med friterade vegetariska vårrullar och en black garlicmajonnäs med rostade sesamfrö.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s