Bao Buns med fläsksida, kyckling och mangosalsa

Bao Bun – Steamed buns. En version med fläsksida som fick nästan 8h i grillen och en version med pankofriterad kycklinglårfilé. Lite blandade tillbehör med en mango och ananassalsa, srirachamajo, wasabimajo, picklade morötter, gurka och rödlök, pak choi och kewpiemajonnäs. Mynta, persilja och koriander efter önskemål.

Fläsksidan rubbades med salt, peppar och Texas Swine Shaker från B&B Better Burning Charcoal. Fick gå indirekt på kamadon på ca 110-115 grader tillsammans med rökpellets från Broil King. Innertemp av ca 92+ men gick fortfarande att skiva.
Sista timmen fick de lite av av den aprikosglaze som Holy Smoke skickar med sina fläsksidor som jag fått över sedan tidigare.

Kycklingen dubbelpanerades mjöl, ägg, panko och ströbröd med lite ramslök och vitlök. Jag brukar bland i lite ströbröd tillsammans med pankon då det täcker lite bättre då.

När det kom till salsan grillade jag som hastigast färsk ananas med lite chili. Blandades sedan med färsk mango, röd chili, mynta, persilja, salladslök, honung, olivolja, salt, peppar och såklart lite pressad lime.

Majonnäserna gjorde jag helt enkelt genom att slå en majonnäs där jag i den ena öste i en tub wasabipaste och i den andra en bra skvätt srirachasås. Lite pressad citron. Smaka av med lite salt och peppar. Sedan spär jag majonnäsen med lite vatten för att de ska bli lite mer lättflytande.

Bröden kommer denna gång från Asian Market i Helsingborg även fast de är ganska enkla att göra själv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s